Tasapainoa elämään

Yksi suurimmista julkkisuutisista tänä keväänä oli Angelina Jolien rintasyöpää ennaltaehkäisevä leikkaus. Operaatio muutti suuresti niin hänen elämäänsä kuin myös hänen perheensä. Jolien puoliso Brad Pitt joutui miettimään uusiksi asiat, jotka ovat hänen elämässään etusijalla. Jonkin aikaa sitten tehdyssä haastattelussa Pitt totesi, että hän on ensimmäistä kertaa elämässään saavuttanut vakaan tasapainon työn ja vapaa-ajan välille.

Kiireisillä Hollywood-tähdillä on tietysti vaikeuksia liiallisen työnteon kanssa, mutta Matti tai Maija Meikäläisen tilanne voi olla aivan sama tai pahempi. Tämänhetkinen taloudellinen tilanne on epävakaa, ja monet kokevat paineita ottaa vastaan mitä tahansa tarjottua työtä. Työnantajilla on ostajan markkinat, joten he käyttävät tilaisuuden hyväkseen maksamalla matalaa palkkaa tai jopa ei palkkaa ollenkaan. Tässä tilanteessa ei ole ihme, että monet työskentelevät liikaa.

Henkilökohtainen onnellisuus riippuu hyvin paljon siitä, miten hyvin pystyy tasapainottamaan työn ja muut elämän osa-alueet. Itse asiassa yksi onnellisuuden määritelmä 1980-luvulta painottaa työn ja vapaa-ajan hyvän suhteen merkitystä ja sitä, miten työelämä on yhteydessä vapaa-aikaan. Täydellisen balanssin löytämiseen liittyvät ongelmat tiedostettiin jo 1970-luvulla, mutta tämän päivän työntekijät painivat silti samojen haasteiden kanssa.

Oikean tasapainon löytäminen saattaa olla työelämässä oleville naisille suuri haaste. Yleisesti ottaen miehet voivat omistautua paremmin pelkästään työnteolle, ja he tapaavat enemmän ihmisiä töissä ollessaan. Naiset taas tyypillisesti joutuvat omistamaan enemmän aikaansa perhe-elämälle, joten uranaisella on vain muutamia arvokkaita hetkiä sosiaalisten suhteiden ylläpitoon. Epäsuhta elämän tärkeimpien alueiden välillä voi johtaa yleiseen tyytymättömyyteen elämään.

Epäterve suhde työn ja vapaa-ajan välillä voi olla vaikea korjata, mutta on tarpeen kysyä itseltään, mikä oikeasti tekee onnelliseksi? Jos et pidä huolta suhteistasi ystäviin ja perheeseen, huomaat pian menettäneesi yhteyden heihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että opiskelujen suunnittelussa omaa onnea ei aina kannata pitää ainoana kriteerinä. Opiskelijoiden ongelma on joskus jossain muualla kuin liiallisessa työnteossa: jotkut heistä innostuvat turhan paljon opiskelun sosiaalisesta puolesta. Tämä johtaa siihen, että opiskelu jää unohduksiin ja opiskelijoilta saattaa mennä hyviä työtarjouksia sivu suun.

Täytyy kuitenkin todeta, että laaja ihmissuhdeverkko saattaa auttaa työn löytämisessä. Pitää vain löytää kultainen keskitie työn ja huvin välillä, mutta kuten ylhäällä todetaan, se voi olla äärimmäisen vaikeaa. Yksi hyödyllinen neuvo voisi olla, että aina pitäisi jäädä aikaa tehdä monenlaisia asioita huolimatta siitä, kuinka kiireinen on. Vaihtelu on elämän suola, ja tämä pätee myös työn ja vapaa-ajan tasapainoon.

Read this article in English

Read this article in French

Read this article in German

Read this article in Italian

Read this article in Spanish

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA Image

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

68,521 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>